csgo vihjeet

Cloud9 – Gambit (30.11)

DreamHack Masters -turnaus lähtee tänään käyntiin peräti 12 joukkueen voimin. Cloud9 ja Gambit muodostavat yhden päivän jännittävimmistä ottelupareista.

Cloud9 rakensi kokoonpanonsa täysin uusiksi ja tuli henkselit paukkuen Flashpoint-turnaukseen uhoamalla voittamalla koko turnauksen, mutta miten kävikään? Kaksi ottelua, kaksi tappiota ja nolla karttavoittoa. Tämä pannukakku asetti joukkueen vähäksi aikaa naurunalaiseksi, mutta viime viikon BLAST Showdown -turnauksessa meno oli toisenlaista. Joukkue otti ensiksi tyylipuhtaan 2-0 -voiton NiP:iä vastaan, mitä seurasi hurja 2-1 -taisteluvoitto huippujoukkue Complexitya vastaan. Aivan loppuun asti Cloud9:n veto ei riittänyt, sillä joukkue hävisi eilisessä ottelussa Mousesportsia vastaan lopulta varsin selkein 0-2 -lukemin. Päällisin puolin joukkueen pelissä on paljonkin hyviä elementtejä, mutta toki myös lukuisia heikkouksia, jotka tulevat parantumaan ajan myötä.

Gambit on ollut yksi viime aikojen kuumimpia joukkueita. Entinen Gambit Youngsters on osoittanut vuoden aikana omaavansa potentiaalin päästä kansainväliselle tasolle, minkä johdosta joukkue sai ylennyksen Gambit-organisaation lippulaivaksi. Gambit ei toki ole vielä Euroopan eliittiä vastaan päässyt pelaamaan, mutta alemman tason online-turnauksissa kyyti on ollut jäätävää. Joukkue on peräti 17 ottelun voittoputkessa, mihin kuuluu viime viikon DreamHack Open -turnaus, jonka Gambit voitti lähes näytöstyyliin ja kaatoi finaalissa paikallisvastustaja Spiritin lukemin 3-1. Sen verran vakuuttavaa meno on viime aikoina ollut, että läpimurto kansainväliselle tasolle on enemmänkin ajan kysymys ja voi tapahtua aivan lähiaikoina.

Lähtökohtaisesti ottelun asetelmat ovat ennakkoon tasaiset. Cloud9 omaa nimekkäämmät pelaajat ja ehkä hitusen paremman tulivoiman, mutta Gambitin joukkuepeliä ja viime aikojen virettä on vaikea sivuuttaa. Ottelussa on toki paljon epävarmuustekijöitä etenkin Cloud9:n suhteen ja muun muassa karttavalikoiman vahvuus on kyseenalainen. Tämä kallistaa mielestäni vaakakupin Gambitin eduksi, joka on muutenkin sen verran vahvassa myötätuulessa, että sitä on vaikea horjuttaa. Kerroinasetelma on tasabookki, joten Gambit otteluvoiton kerrointa on miellyttävä laittaa lapulle.

Valinta: Gambit

Kerroin: 1.91 (Coolbet)