csgo vihjeet

BIG – Movistar Riders (16.2)

Yksi vuoden odotetuimmista turnauksista – IEM Katowice – kolkuttelee jo oven takana, mutta sitä ennen pelataan Play-In -karsintaturnauksessa paikoista pääturnaukseen. Päivän ensimmäisessä ottelussa voitosta taistelevat BIG ja Movistar Riders.

BIG onnistui viime vuoden puolella luomaan itsellensä maineen yhtenä maailman parhaimmista online-aikakauden joukkueista. Loppuvuodesta saksalais-turkkilaisjoukkueen tulokset hieman hiipuivat, mutta tälle vuodelle joukkue on saanut hyvän alun. DreamHack Open -turnauksessa BIG jäi vielä välieriin, mutta BLAST Premier -turnauksen alkulohkossa joukkue pelasi erittäin vahvasti ja nappasi lohkovoiton lohkosta, jossa pelasi muun muassa Astralis. Play-In -turnaukseen lähdettäessä BIG:n pitäisi onnistua helposti selvittämään tiensä myöhemmin tällä viikolla alkavaan pääturnaukseen.

Movistar Riders on mielenkiintoinen joukkue. Espanjalaisorganisaation kokoama joukkue on saanut viime aikoina kokoonpanonsa kuntoon ja pystynyt keräämään hyviä tuloksia alemman tason online-peleistä. Aivan kansainväliselle tasolle ei ole vielä joukkueella riittäneet rahkeet, mutta toisaalta Movistar Riders on harvoin edes päässyt kokeilemaan onneaan maailman parhaita joukkueita vastaan. Nyt edessä on siihen mahdollisuus, jonka luulisi motivoivan Movistar Ridersia antamaan kaikkensa jo tähän Play-In -turnaukseen, sillä jatkopaikasta taistelee monta samantasoista joukkuetta.

Ottelu pelataan Bo1-formaatilla eli yhden kartan lopputulos ratkaisee ottelun voittajan. Karttavetossa BIG poistaa varmuudella Trainin ja todennäköisesti Overpassin. Movistar Riders bannaa ainakin Dust2:n ja oletettavasti Vertigon. Näin ollen pelattavaksi kartaksi jää Inferno, Nuke tai Mirage. Näistä kartoista Inferno lienee todennäköisin vaihtoehto, mutta joka tapauksessa karttaveto ei lähtökohtaisesti suosi kumpaakaan joukkuetta ratkaisevasti.

BIG lähtee toki otteluun ennakkosuosikkina, sillä sen rutiini on todella vahvalla tasolla vaikka joukkue välillä kärsisikin pienestä ailahtelevuudesta. Movistar Riders ei kuitenkaan missään nimessä tule heittämään hanskoja tiskiin, vaan joukkueelta on odotettavissa kovaa taistelua. Pelattavaksi kohteeksi tähän otteluun saadaan kierrosoveri. BIG tulee ottelun todennäköisesti voittamaan, mutta Bo1-ottelun luonne suosii usein altavastaajaa ja Movistar Ridersin yleinen taitotaso riittänee venyttämään kartan ratkaisua. Ylikävelyä tästä ottelusta siis tuskin tulee puolin tai toisin ja tämän ajattelun myötä kierrosoveri kelpaa pelattavaksi.

Kohde: Yli 26.5 kierrosta

Kerroin: 2.05 (Betway)